Bemutatkozás

“Minden gyerek tudós. Amint kúszni – mászni kezd elkezdi felfedezni a környezetét. A tudósok olyan gyerekek, akik nem nőttek fel.”

Neil deGrasse Tayson

Az Explorer egy NAT szerint működő tanulócsoport, saját pedagógiai programmal, ahol komoly hangsúlyt fektetünk a gyerekek mentális-, önismereti-, kritikai- fejlődésére, az együttműködési képesség kialakítására. A gyerekek magántanulók, ezért évente kétszer vizsgázniuk kell.

Kapcsolatban állunk olyan, számunkra példa értékű iskolákkal és támogató szervezetekkel, mint az Alternatív Közgazdasági Gimnázium, a ReSuli tanulóközösségek hálózatot létrehozó Mars program magántanulói csoport, vagy az Alternatív és Magániskolák Egyesülete.

Egy olyan jövőre készítjük fel a gyerekeket, ami korábban soha nem volt ennyire bizonytalan. Lépést kell tartanunk a technológiával, mert néhány éve minden tudás bárki számára azonnal rendelkezésre áll. Ez a felismerés nagyon fontos és olyan pedagógiai módszerek alkalmazására késztet bennünket, amik élménnyé teszik számukra a tanulást, mert minden gyerekben ott van a mérhetetlen tudásvágy, de versenyeznünk kell a figyelmükért.