Alapító szülők

Mi -Bánék az alapító szülők és fenntartók- ilyen variálósak vagyunk. Semmi nem volt jó. A gyerekeink jártak állami iskolába, voltak waldorfosok, meg waldorf alapú tanulócsoportosok is. A végére mindenki összeveszett mindenkivel. Gyakorlatilag Szegeden nagyon mások nem is lehettünk volna, de semmi nem lehet jó annak, aki nem tudja, hogy mit akar. Évekig tartott mire rájöttünk, hogy Szegeden olyan nincs is.

Vállalkozók vagyunk, vendéglátással foglalkozunk és azt szeretnénk, ha a gyerekeinknek könnyebb élete lenne. Bennünket soha senki nem készített fel a buktatókra, nem voltak megfelelő pénzpiaci ismereteink vagy jogi jártasságunk. Saját kárunkon, nagy árat fizetve jutottunk egyről a kettőre és nem is vittük igazán sokra.

A gyerekeinknek mást szeretnénk. Széles látókört és ismereteket, kiváló együttműködési készséget, közgazdasági és jogi ismereteket, nyelvtudást és digitális tudást. Azt sem bánjuk, ha a logaritmusról csak halvány sejtésük van, de készség szinten legyenek tisztában a kamatos kamat számítással. Nem fog zavarni, ha nem tudják álmukból felébresztve, napra pontosan a nagy gazdasági világválságok dátumait, de legyenek tisztában az odáig vezető folyamatokkal és lássák az összefüggéseket.

Kiváló – egy kis tanulásra mindig kész – tanárokkal és megfelelő pedagógiák alkalmazásával pontosan ez fog történni.